Zo gebruik je het online meeting platform

Aan de slag

Wat moet je hebben? 

Apparatuur: Je gebruikt bij voorkeur een Windows of Apple laptop met webcam en camera. Alternatief is een smartphone/iPhone met frontcamera. Als optionele extra -voor beide oplossingen- kun je “oortjes” (liefst met microfoon) gebruiken. Computer en telefoon kun je door elkaar gebruiken (vandaag dit, morgen dat). 

Software op de computer: Zorg dat op je laptop Google Chrome staat. Je kunt dit desgewenst downloaden en installeren zowel voor Windows als Apple computers. Je hebt dan verder geen software nodig. 

Software op de smartphone: Op de Android smartphone of iPhone moet je met een app werken: dit is GotoMeeting, zit in de Google en Apple stores en kan op voorhand of tijdens het begin van de meeting geïnstalleerd worden. 

Account: Je hebt geen account nodig. 

Waar moet je zijn? 

De huisartopleiding beschikt over diverse online “meeting rooms” met een eigen meeting URL, en een eigen meeting ID (alleen nodig voor de app). Je vindt deze op je groepspagina en wellicht in de e-mail van je docent. In de e-mail (en dus ook in het groepsforum) staat ook de begintijd van de meeting, mocht dat niet op een andere manier al vastgesteld zijn.

Wees tien minuten vantevoren aanwezig, dan kun je webcam en microfoon in orde brengen.

Handig te weten 

Tijdens de meeting is er beeld, audio en tekst(chat). Beeld en audio lopen een seconde achter. Bij kleine groepjes is dat niet zo'n probleem, bij 10+ deelnemers zou je je hand op kunnen steken als je iets wilt zeggen.

PRIVACY

Als een (deel van een) terugkomdag via een online meeting gehouden wordt is het belangrijk de privacy te respecteren van en door alle deelnemers en onderwerpen. 

  • De meeting wordt inhoudelijk niet geregistreerd (opgenomen) door de huisartsopleiding. Dit geldt voor beeld, audio èn chat. Deelnemers mogen ook niet registreren (uitzondering: korte schriftelijke of digitale aantekeningen). 
  • Aan de meeting nemen alleen de betrokkenen deel (docenten + aios van de groep). In een voorkomend geval kan iemand anders uitgenodigd worden. Er zijn geen "onzichtbare" deelnemers.
  • Metagegevens zoals aantal deelnemers en duur van de meeting worden standaard vastgelegd en kunnen voor rapportage worden gebruikt.
  • Organizer en deelnemers noemen geen namen van opleiders, patiënten en andere indirect betrokkenen.

BREAKOUT ROOM TIPS 

Breakout rooms werken met Jitsi. GoToMeeting en Jitsi laten coëxisteren kan soepel. Chrome gebruiken voor beide is het simpelste: je hoeft technisch gezien niets uit te zetten, de microfoon en camera werken in beide. (In werkelijkheid wil je natuurlijk het niet-gebruikte platform even uitzetten.) Je hoeft niet de GTM-meeting te verlaten.

Gebruik je de GoToMeeting app (voor iets betere geluids- en beeldkwaliteit) in plaats van Chrome dan is het wel vereist dat je de camera even uitzet als je Jitsi wilt gebruiken.

Bovenstaande geldt voor de meeste Windows en Apple computers en bijbehorende softwareversies. Er zijn uitzonderingen mogelijk.

Laatste wijziging: dinsdag, 17 augustus 2021, 10:14